Båtmässan

En glad Marcus efter fin vinst (fågeln) från kustbevakningens monter :)

Ungdomar på båtmässan:

Nu är det februari igen och båtmässan är i full gång. Ingo står i maritimt i västs monter och delar ut information till höger och vänster om årets seglingar. Kom förbi och kolla in vad som finns. Hela veckan kommer det stå glada ungdomar på plats som gärna delar med sej av sina upplevelser. Vem vet, i sommar är det kanske din tur att hänga med??

Kram Manda

Till alla er som missade Björkölägret:

Här kommer min lilla redovisninga av Björkölägret som vi höll förra veckan!

Amanda och jag började lördagsmorgonen med att åka till mataffären för att köpa allt som vi kunde tänkas behöva. Det blev mycket mat och mycket godis. Jag tror nog inte att en enda lyckades bli hungrig mellan måltiderna under den helgen, eller vad säger ni?

Vi kom ut till den snötäckta stugan och jag satte igång med att förbereda maten. Några av killarna roade sig med att hugga frusen ved till brasan för att få upp värme (vilket nästan förgiftade oss alla med en hög koldioxidhalt inne i stugan då bras-blåsaren tillverkades...) och resten satt runt bordet och spelade spel. Vi åt thaigryta till lunch och Amanda höll en genomgång om ledarskapet som vi använder oss av på Ingo; de olika ledarskapsstilarna, situationer och allas olika ansvar.

Senare det fajitas till middag och följdes upp av den uppskattade Tårttävlingen! Vilka tårtor! En färgglad Dart-tavla (stavning?), ett upp-och-ner vänd japansk korallrev och en stackars pålad polle med en pool. Den som har bilder på dessa tårtor får gärna lägga upp dem i ett annat inlägg! Jag tyckte i alla fall att det var mycket roligt att få bedöma dessa tårtor och att också få smaka. Sött, sött, sött!

Efter frukosten på söndagen höll David en nybörjar- och förtsättningskurs i navigation. Från min uppfattning från köket tyckte jag att det såg både uppskattat och lärorikt ut! Jag lagade potatissoppa och efter det blev det städning som vanligt. En väldigt snabb och smidig städning måste jag säga, alla tog sitt ansvar och jobbade effektivt.

Jag ser fram emot nästa år och hoppas att ni gör det också, kanske bli vi ännu en större grupp då?
Ha det fint!

/Sara

Snart årsmöte.

Mötet igår var lyckat och flera bänkar blev lackade. Lite folktomt dock så hoppas på att se fler glada ansikten nästa arbetskväll!
Igår beslutades bland annat att vårt årsmöte för ungdomssektionen hålls nu i salutet av februari. Mer information kommer i mail av både kontoret, samt för er som skickat in eran mailadress till [email protected] via den mail. Se till att skicka in eran mail snart så ni alla får våra info mail.

Kram Manda

Verkstads dags!!!

Tjo alla glada!!
Onsdag igen och det innebär verkstads träff för vår kära förening. Ikväll är ju även första onsdagen i februari vilket gör det dags för månadens ungdomsmöte. Allas röster behövs så kom och var med. Som vanligt är mötet i verkstan vid fem snåret.
Pga sjukis så öppnar jag inte fören kring kvart i fem, men Egil brukar vara där vid 3, men jag är inte säker att han är där idag.
Vi ses ikväll!
//Manda

RSS 2.0