Sista provapåturen!

Tjo hopp!!

Vilken start på veckan man fick ! TVÅ kvällar ute med Ingo och träffa massor med roligt och nytt folk. Det var otroligt.

 

I tisdags blev det något lugnare ombord, då vi var hälften så många elever som i måndags. Men även om vi ”bara” var hälften så var det cirkus 30 stycken !! DET är många!! Hampus blev förvånad och konstaterade att han nog aldrig sätt så många ungdomar ombord (dock missade han ju måndagen) Det var riktigtkul! Och alla var intresserade av vad vi hade att säga och att lära sej (jag blir lika förvånad var gång :$) Det är så kul att ha så entusiastiska elever ombord! Stort tack :)

Vi seglade ut samma rutt som i måndags, satte segel vid Hälsö och ner sen igen . Gick hur smidigt som helst. Jag lyckades , under uppsikt av min instruktör Fia, att leda en sättning av focken – vilket jag är glad för.

Och många tog även idag chansen att få uppleva den underbara utsikten man har uppe i en topp eller känslan/mysigheten ute på peket och i hajnätet.

Och när vi gick från kaj var västnytt ombord och filmande och pratade lite. De visste ej när det skulle sändas men att det skulle hamna på svt play efteråt. Så in och spana efter detta, vem vet om DU var med?? ;)

 

Det var en riktigt kul upplevelse att ha er alla med ombord !! Hoppas verkligen vi ses igen.


Hampus lärut hur man kvailar !

Härr ordförande var med i egen hög person! (y)

Fia hade samling inför sättning av focken!!

Har ngn lust att skriva ett inlägg om personens upplevelse ombord på Ingo är vi ytters glada att å ta emot detta !! Maila er berättelse till [email protected] lägger vi ut det :) Och gillar ni Facebook så har vi en grupp där som heter ”Älska Ingo” där vi lägger ut lite bilder. Ligger några från i måndags och tisdagens är på väg ut (y) Joina och njut!

 

//Manda

En mysig kväll

Igår hade vi en UNDERBAR segling ut i skärgården med en FULLSATT båt! Först vill jag tacka er som hoppade in som besättning och hjälpte till , och till all övrig besättning med – ni gjorde ett UNDERBART jobb!!

Och så vill jag passa på att påminna om att ikväll är det dags för sista prova på turen för denna våren.

 

Igår var det soligt och blåste så vi fick en fin segling. Började gå för motor norr ut och satte de två främre gafflarna samt klyvarna när vi kom till Hälsö, därefter seglade vi söder ut – vet ej riktigt vart vi var vid bärgning – men vi kom Långedragsvägen in i Göteborgs hamn. Vi hade en hel del elever med om bord så det var full aktivitet i både mesanmasten och storen samt framme i peket, många tog chansen att prova på klättringen. Bak vid rodret var det elever som fick prova på att styra med Stefan och Göran med.

Kring halv 8 tiden fick vi korv med bröd och efter det kakor – tack Iben !!

Vi var iland vid 10 tiden. Och alla verkade haft en rolig och trevlig segling, precis det vi varit ute efter.

Jag fick tyvärr rusta direkt som vi lagt fast , och då satt fortfarande Annida, Alvin och två elever och tampades med beslagning av klyvarna. Hoppas verkligen ni inte frös ihjäl ;) Och att ni fick ihop det till slut, vinden var lite besvärlig och ville ju inte samarbeta med er. Men såg att ni fick ihop yttre väldigt snyggt så tror ni klara det galant !! <3



Yttre klyvaren blir beslagen av Alvin, Annida och Erik !!

Samling i kvarter inför segelsättning ?? :P

John flinar högt uppefrån!!

Tack igen alla som kom och deltog och till vår besättning och akterdäck!!

Hoppas vi ses ikväll ;)

 


//Manda

Imorgon är det dax igen

Hej hej!! :D

Imorgon är de då prova på tur och vi har närapå fulla listor – låter som det kommer bli riktigt kul!!

Vädret säger sol och cirka 15 grader och lagom mycket vind. Så känns som om det blir en toppen kväll. Avgår 1700 så för er som e instruktörer eller liknande så vill de ha oss där tidigare, kanske halv 5?? Troligen är vi tillbax mellan halv 10 och 10 sen.

Vi ses i morgon alla som skall med :)

 

//Manda

En undebar Måndag

I måndags var vi ute på årets första provapå tur. Det var underbart! Solen sken på oss och det blåste härligt. Jag kan ioförsej säga att jag hoppas innerligt att det är ngt varmare till nästa tur för vinden var en aning kall.. Men vi ska ju inte hitta de dåliga ;)

Vi gick ut, förbi GKSS och vidare inomskärs, för motor. På utvägen blev det kaffe och kaka. Sen vände vi och satte segel – vi fick upp de två främre gaffelseglena och bägge klyvarna – sen gled vi mjukt och vacker tillbax mot Göteborgs hamn. Love, Alvin och Karin fixade oss goda korvar med bröd och ketchup under inseglingen så vi kom mätta i hamn (y)

Jag tror vi lämna kaj strax efter 5 och kom tillbax vid 20 i 10 , om jag inte minns helt fel. Det var hur mys som helst att börja veckan på detta sätt!

 

Som sagt har vi nu kört första av tre provapå kvällar. Så om DU missade, inte kunde eller vill med igen så är det dags både 24 och 25 – en måndag till och en tisdag. Ta med kompisarna och häng på oss ut. (Perfekt sätt att komma igång efter vinterns uppehåll med)

 

Anmäl dej till [email protected] (skriv gärna med om det är specialkost och hör av er om det är ngt annat ni undrar över)

Bilder från i Måndags;


Annida ute på peket

Pratstund på deck

Strålande sol

Sofie lär sej hur man gör en sättning

//Manda

"Avrostningssegling"

Kvällen den 4 juni kommer vi att ha en "avrostningssegling" på Ingo. Detta ska vara en kvällssegling som främst är till för alla aktiva medlemmar som efter en lång vintervila känner att de vill uppdatera sina seglingskunskaper inför den nya seglingssäsongen. Förhoppningen är även att alla som vill ska få prova på något nytt och att vi ska hjälpas åt så att vi kan lära oss av de som kan mer. Vem vet, kanske hinner vi med att ha trevligt också. ;) Vad vi egentligen gör av kvällen är alltså upp till oss själva!

Vi möts 16.45 vid Klippan. Anmäla sig (eller ställa frågor) gör man till mig via mail: [email protected], gärna så snart som möjligt... Hoppas vi ses!

//Fia

Prova på kvällar

Tack alla som var med igår på årets första provapå tur !! Vi hade en jätte trevlig liten rundtur. Bilder kommer komma ut innom kort!
Och för er som inte kunde eller inte fått informationen, häng inte läpp! Det kommer två chanser till ;)
Måndagen den 24 och tisdagen den 25 maj har vi de andra två turerna. Kommer snart ett inlägg med var man skall vända sej och lite mer rörande dessa två kvällar!
Tillsdess får alla ha det toppen !

//Manda

Prova på kvällar

Nu har jag tagit över någon sorts samordande roll för vårens provapåturer. Så anmälningar skickas till mig! Om någon undrar något osv så kan man nå mig på 0703921432 eller [email protected] Kommer antagligen vara en fint förvirrad liten flicka så allt för höga tankar om mig kan ni lägga på hyllan längst in :)
Dra med alla ni känner på provapåtur 10, 24, 25 maj så blir det gött!

//Karin D

Prisändringar !!

Halli hallå!

Lite prisuppgifter kommer här för ungdomar (7-25år)

Ej jobbat i verkstan;
300 kr/dygn 

Jobbat i verkstan;
30-75 timmar ; 100 kr/dygn
75-> timmar ; 50 kr/dygn


Glöm ej att man räknar timmar från 1maj till 1maj. Alltså nollställer 1maj går efter de timmar vi fått ihop ditills, sen börjar vi räkna timmar inför nästa säsong!

Kram på er Ingo-fans // Manda

RSS 2.0